Esce Vademecum, secondo Quaderno di Cantieri Sultano
È disponibile su www.cicciosultanoshop.it il secondo Quaderno di Cantieri Sultano, intitolato Vademecum, in cui si spiega come progettare un ristorante.
Un testo riflessivo che parte dalle situazioni concrete, fornendo un punto di vista, frutto dell’esperienza personale. Vademecum può orientare chi vorrebbe aprire un locale e sciogliere qualche dubbio a chi questo passo lo ha già fatto. Vademecum propone subito due questioni, spesso trascurate o fraintese: la necessità di un business plan e l’errore di dare priorità all’estetica del locale. Il Quaderno tratta poi altri importanti argomenti, tra cui: come si pensa una ricetta, come si seleziona il personale, come si sta in cucina, come si governa la sala…
Vademecum costa 30 euro.
Ciccio Sultano
mente pratica
Ciccio Sultano has released his second book: Vademecum
The second book of Cantieri Sultano is now available on www.cicciosultanoshop.it This latest volume is titled Vademecum, and it’s an account of the choices, responsibilities and pit-falls involved in the process of opening a restaurant.
It’s a thoughtful text, presenting concrete situations, providing a point of view which is the result of personal experience. Vademecum will be a useful guide for those who would like to open a restaurant and it will dispel some doubts for those who have already taken this step. From the very beginning, Vademecum presents two issues, often overlooked or misunderstood: the need for a business plan and the error in prioritising the aesthetics of a restaurant above everything else. The book continues then in dealing with other important topics, including: how to create a recipe, the management of the kitchen and of the dining room, the selection of the staff…
Vademecum is available at €30 euros.
Ciccio Sultano
A practical mind